Техники за бягане

Много неща, включително вашия тип тяло, генетика, начин на живот, стойка и дори обувките, които носите, могат да повлияят на това колко бързо бягате. Въпреки това, има няколко неща, върху които можете да се концентрирате, за да се тренирате, за да станете по-бърз бегач, ако сте достигнали плато и искате да създадете план за подобряване на темпото си.

Тренирайте на интервали. докато тичам,

Високоинтензивните спринтове и интервалите за възстановяване се редуват по време на тренировка по време на интервална тренировка. Това обикновено включва загряване с пет до десет минути бягане с умерено темпо, последвано от няколко спринта или кръга на съпротива. Fartlek обучение, което се превежда от шведски като “игра на скорост”, е техника за интервални тренировки за бързи бегачи, която се редува между бързи спринтове и бързо ходене или джогинг с постоянно темпо. На писта или бягаща пътека можете да изпълнявате интервални тренировки, докато контролирате темпото, наклона и съпротивлението. Това може да увеличи сърдечно-съдовата ви издръжливост и да помогне на тялото ви да се свикне да бяга по-далеч и по-бързо.

Бягайте в темпо.

Увеличаването на темпото и издръжливостта е целта на темпото. Бягач поддържа бързо, но контролирано темпо за по-дълъг период от време по време на бягане с темп, отколкото иначе би бягал с това темпо. Въпреки че не сте спринт, скоростта ви трябва да е по-бърза от джогинг. Тази техника е популярна сред бегачите, които искат да ускорят за по-дълги състезания.

Поддържайте подходяща хидратация.

За бързи енергийни резерви, за да се хранят сами в тежките тренировъчни дни, бегачите често консумират ястия с високо съдържание на въглехидрати като сандвичи, гевреци или спагети. Два до три часа преди бягането си помислете за консумация на храна с високо съдържание на въглехидрати. За да не се чувствате мудни и да забавяте бягането, уверете се, че тези ястия не съдържат прекомерни количества млечни продукти или други богати хранителни вещества.

Вземете подходящото оборудване за бягане.

Бягането с подходяща екипировка увеличава темпото и издръжливостта, като същевременно намалява риска от нараняване. Уверете се, че вашите маратонки са в добро състояние и че ви пасват правилно. За да предотвратите образуването на мехури, обувките ви трябва да имат подходяща опора за свода и място за пръстите. Обувките за тенис или ходенето не са подходящи алтернативи на идеалните маратонки за бягане.

Преди бягане винаги се загрявайте.

Правилното загряване на тялото може да подобри движението и обхвата на движение, да засили циркулацията и да намали риска от нараняване. Освен това може да започне кръвообращението. Нападите, високите колене и ритниците са отлични техники за разхлабване на мускулите и подготовката им за енергични упражнения.